odemykání Petrov

odemykání Petrov Odemykání Baťova kanálu v Petrově

Tomáš Baťa mladší otevírá poslední rekonstruovanou plavební komoru v Petrově

V roce 2002 se začala plavit nová motorová osobní loď Konstancie, jejíž stavba začala v rámci projektu Imagine Action, dokončené za výrazného finančního přispění Města Hodonína.
Nadační fond v rámci projektu „Dejte si rande s Evropou“ začal hledat možnosti propojení vodní turistiky s domácím ubytováním, velkomoravskou kulturní tradicí, tradičním produktem – slováckou slivovicí.
Ve Starém Městě začal podnikat nový subjekt – Půjčovna motorových člunů Staré Město.
Byla změněna propagační strategie – začal být zdůrazňován význam a nutnost citlivého přístupu návštěvníků k přírodnímu bohatství vodní cesty a hodnoty technické a kulturní památky.
Ve spolupráci se slovenskou Skalicí se začal realizovat projekt Fórum Pomoravia, jehož konečným cílem je otevření slovenských přístavů v mezinárodních vodách Baťova kanálu.
Počet návštěvníků soupl na 39 200.

V tomto roce byla nabízena řada různých typů turistických programů: individuální půjčování motorových člunů, ale i kánoí a kajaků, plavby pro skupiny s různým programem (školní výlety, výlety pro seniory, firmy a pracovní kolektivy, pivní a vinné plavby), vícedenní půjčování obytných člunů – hausbótů, pravidelné nedělní plavby dle jízdního řádu pro veřejnost.
S vodní cestou se začínají propojovat nejrůznější turistické atrakce – restaurace a občerstvení, vinotéka, hřebčín, hvězdárna, vinné sklepy, apod.

vlnka
2002 2002
2002
zpět na 1999
pokračujte na 2018